Meteen naar de inhoud

Glamp Outdoor Camp

Opdracht

Door het geweldige succes in 2020 van Glamp Outdoor Camp gaan ze door in 2021 met meerdere locaties door heel Nederland. Tegen de Brabantse grens in het Land van Maas en Waal ligt het plaatsje Appeltern. Glamp Outdoor Camp realiseert dit jaar (2021) voor het eerst haar pop-up camping op deze locatie. Anno 2021 is internet niet meer weg te denken van een dergelijke luxe campsite en dit was dan ook de vraag aan Damen IT Network Operations Center.

Oplossing

In eerste instantie zou er bij start van de campsite een verbinding beschikbaar zijn. Echter bleek 10 dagen voor aanvang van het event de centrale internetverbinding niet beschikbaar. Hierdoor moest er een alternatief worden ingezet waardoor de gasten beschikking hadden over internet connectiviteit.
Omdat op deze locatie geen goede glasvezel infrastructuur aanwezig is en ook het terrein volledig door natuur ontsloten ligt was de enige optie een straalverbinding realiseren naar deze locatie.
Door de inzet van een straalverbinding uit Valburg naar Appeltern met de inzet van een mobiele mast is er binnen 7 werkdagen een 350/350Mbit verbinding gerealiseerd. Voldoende om de gehele camping site van een goed internet te voorzien.
Op het terrein zelf wilde Glamp Outdoor Camp super snelle WiFi in elke tent voor alle gasten, dit moest snel, makkelijk toegankelijk en vooral stabiel zijn alles voor een scherpe prijs.
Opzet Mast op 11 mei 2021 waardoor er op Hemelvaartsdag 2021 bij de opening van de Camping site een stabiele verbinding actief is.
Door de snelle en goede afstemming vanuit Glamp Outdoor Camp met Sjoerd Vroom en Damen IT Solutions Provider is er een mast van 35 Meter opgezet net buiten het campingterrein. Vanuit deze mast wordt de straalverbinding opgepakt en via glasvezel het terrein op gestuurd. Vanaf het centrale punt op het terrein wordt de verbinding verdeeld via WIFI voor de gasten, horeca en overige.
Doordat de mobiele mast 35 meter hoogte nodig had voor een goede verbinding en daarmee zwaar is (16Ton met een oppervlakte van 6x3M2) was de grootste uitdaging de aanvoer en opbouw op het drassige en klei achtige terrein. Door een goede voorbereiding van Glamp Outdoor Camp – Sjoerd Vroom met een goede positionering en verharding van de aanrijroute en de legging van rijplaten naar de opbouw locatie – konden de vrachtwagens snel en veilig naar de locatie komen. Waarna het Team van Damen IT Networking Operations Center binnen 5 uur kon opbouwen en de verbinding kon uitrichten.
Uitrol van WiFi over het terrein waardoor over het gehele terrein de snel en stabiel internet beschikbaar is. Ook de horeca van Glamp Outdoor Camp is op een beveiligde manier gekoppeld.

Review

Sjoerd Vroom – Project Manager
Ons bedrijf kenmerkt zich door het realiseren en exploiteren van (tijdelijke) glampings midden in ongerepte natuur. Glamp Outdoor Camp kan binnen enkele weken een volledig operationele glamping bouwen met ongeveer 100 accommodaties. Dit lukt alleen met partners en leveranciers die flexibel zijn én houden van een uitdaging. Damen IT Networking Operations Center kan hierin voorzien.
“Goede wifi vanuit je tent, zelfs midden in de natuur” is één van onze merkbeloftes. Het was dan ook de vraag aan Damen IT Networking Operations Center of zij dit konden bewerkstelligen voor onze locaties Schaijk, Veluwe en Appeltern. In korte tijd zijn er plannen gemaakt om onze belofte aan gasten waar te maken. Door goede communicatie en flexibiliteit in de realisatie is er in korte tijd één van de belangrijkste voorzieningen van een glamping gerealiseerd. Dit heb ik als zeer prettig ervaren.
Er is een stabiel netwerk gerealiseerd waarbij iedere tent binnen het bereik van het wifi netwerk valt, dus ook midden in de natuur. Mocht er onverhoopt toch een storing plaatsvinden, wordt er adequaat gehandeld. Vaak al voordat onze gasten dit merken, top!
Onze gasten en het team van Glamp Outdoor Camp zijn hier erg tevreden over, een fijne samenwerking!

Werkzaamheden

Elementen in de opdracht

Andere cases

Werk waar we erg trots op zijn